Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Indien u een kantoor wilt huren in Amsterdam, dan is het een goed idee om onderstaand meer te lezen over de markt voor kantoorruimte.

De markt voor de verhuur van kantoren in Amsterdam en omgeving ontwikkelt zich snel en kent een hoge bezettingsgraad en licht stijgende huurprijzen. Zoals overal in de Nederlandse steden, verzamelt de kantooruimte zich in periferiegebieden van de stad.

Leegstand van kantoren in Amsterdam

De leegstand van kantoren ligt rond de 10% op dit moment, wat betekent dat het goed mogelijk kan zijn een beschikbaar kantoor te vinden. Dankzij de bouwstop van kantoren sinds 2010 is de beschikbaarheid de afgelopen jaren gedaald, maar de Gemeente heeft inmiddels besloten om deze bouwstop op te heffen.

Prijsniveau voor de huur van kantoor in Amsterdam

Onderstaand staat een overzicht van het prijsniveau voor huur van kantoorruimte in Amsterdam.

 

Kantoor verhuur in Amsterdam

 

Prijzen voor kantoorverhuur (Eur/m2/jaar) Van-Tot
Amsterdam Centrum 160-375
Amsterdam Oud-Zuid 250-400
Amsterdam Sloterdijk/Teleport 75-190
Amsterdam Zuidas 220-425
De Omval 250-400
Amsterdam Zuid-Oost 90-205
Buitenveldert 145-285
Amstel Business Park 100-185

Bron: Cushman & Wakefield 2017

De verschillende gebieden in Amsterdam ontwikkelen zich verder, en elke omgeving heeft z’n specifieke karakteristieken. Ondanks de nieuwe kantoorgebouwen die in de komende jaren gebouwd zullen worden, is het de verwachting dat de prijzen de komende jaren verder zullen stijgen.

Binnen de Randstad trekt Amsterdam de meeste boven regionale vraag naar zich toe. De nabijheid van Schiphol, de concentratie van de kantorenvoorraad in de hoofdstad en de internationale allure van in het bijzonder de Zuidas spelen hierin een belangrijke rol. Met name de top van de zakelijke dienstverlening heeft een sterke voorkeur voor de Zuidas.

Totale kosten voor kantoorruimte

Let op dat de bovenstaande prijzen slechts voor de huur van een kantoorruimte zijn, en niet de totale kosten weergeven die verbonden zijn aan het hebben van een kantoor in Amsterdam. Deze kunt u zelf berekenen aan de hand van onze guide.

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.