Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

p>Wanneer men op zoek is naar beschikbare kantoren, kijken de meesten primair naar de prijs per m2, om te zien of een kantoor binnen het budget valt. De netto huur is echter slechts een deel van de totale kosten van de huur.

 

Indien berekend moet worden wat de verzamelde kosten zijn voor een kantoor, dan zijn er vele kosten die invloed hebben, en deze moeten geidentificeerd worden om een goed beeld te kunnen schetsen. Om te kunnen aangeven of een kantoor goedkoop of duur is, moet men de volgende indexcijfers berekenen: onkosten per werkplek of per medewerker.

De meeste huurders hebben geen compleet overzicht van de totale kantoorkosten en vrijwel geen Nederlandse onderneming weet van de kosten per werkplek zijn of per medewerker, wanneer een kantoor gehuurd wordt.

In het onderstaande overzicht wordt geprobeerd duidelijk te maken met welke kosten rekening gehouden moet worden in de totale kosten voor de huur van een kantoor.

Kosten huren kantoor:

  Lopende uitgaven Investeringen Verdeling
A) Het houden van kantoorruimte Huur van kantoor en vergaderruimten, incl. belastingen en heffingen Startkosten 60 %
B) Installaties en interieur Huur van apparatuur Uitgaven voor interieur en meubilair 10 %
C) Onderhoud van kantoor Onderhoud, schoonmaak, water, stroom, onderhoud, schoonmaak, water, stroom, riolering en verzekering Reparatie van electrische apparatuur 20 %
D) Diensten en faciliteiten Receptieservice en picollo’s Kopieerapparaat, printers, en telefoon-systemen 7 %
E) Administratie van het kantoor Loon voor administratie Projectsturingssysteem 3 %

Klik op de bovenstaande punten om meer te lezen over de afzonderlijke categoriëen binnen de huur van een kantoor.

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.