Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Indien u een kantoor wilt huren in Rotterdam, dan is het een goed idee om onderstaand meer te lezen over de markt voor kantoorruimte.

Rotterdam is de derde grootste stad voor kantoren in Nederland, vlak na Den Haag. De stad onderscheidt zich van de andere steden in de Randstad, dankzij de sterke aanwezigheid van industrie, handel en distributie.

Dankzij de aanwezigheid van de haven is de stad zeer aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemingen, en service aanbieders gerelateerd aan de haven.

Als gevolg van bijvoorbeeld de HSL lijn, hoopt de stad meer (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, wat uiteraard van invloed zal zijn op de bezettingsgraad van kantoorruimte en de oplevering van nieuwe kantoorgebouwen.

De leegstand in 2016 lag op 19,9%, maar dankzij de bouwstop van nieuwe kantoren is de verachting dat dit getal de komende jaren zal dalen.

De hoogste huur in 2016 lag op 235 EUR/m2, dit is bijna de helft van de hoogste huur in Amsterdam. Rotterdam kent momenteel de laagste tophuren, maar verwacht in de toekomst met de ontwikkeling van het Stationskwartier de tophuur omhoog te trekken.

 

Kantoor verhuur in Rotterdam

 

Prijsniveau Rotterdam

Prijzen voor kantoorverhuur (Eur/m2/jaar) Van-Tot
Rotterdam Centrum 90-225
Kop Van Zuid 150-225
Brainpark 125-155
Rotterdam Airport 140-165
Zuidplein 80-115

Bron: Cushman & Wakefield, 2017

Totale kosten voor kantoorruimte

Let op dat de bovenstaande prijzen slechts voor de huur van een kantoorruimte zijn, en niet de totale kosten weergeven die verbonden zijn aan het hebben van een kantoor in Rotterdam. Deze kunt u zelf berekenen aan de hand van onze guide.

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.