Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Indien u een kantoor wilt huren in Utrecht, dan is het een goed idee om onderstaand meer te lezen over de markt voor kantoorruimte.

In Utrecht zijn veel ondernemingen gevestigd uit de financiële en dienstensector. De ICT sector is ook sterk aanwezig.

De toplocatie in Utrecht is Papendorp/centrum.

Volgens recente cijfers van Cushman & Wakefield daalde he totale beschikbare aanbod van kantoorruimtes in Utrecht in het tweede kwartaal van 2017 met 5,9% ten opzichte van een jaar eerder. Hiermee daalde het leegstandspercentage van de grotere regio Utrecht naar een niveau van 12,3%.

Het grootste deel van het aanbod concentreert zich op de deellocaties Lage Weide en Kanaleneiland. Beide locaties kenmerken zich door de aanzienlijke hoeveelheid verouderd vastgoed. Het A-kwaliteit vastgoed op deze locaties is beperkt.

De tophuur in Utrecht bedraagt momenteel € 205,- per m2 vvo per jaar en wordt gerealiseerd in de omgeving rondom het Utrecht Centraal. Door interesse van zeer specifieke gebruikers stijgt de tophuur op deze locatie de komende periode. De tophuur in de deellocaties Papendorp en Maliebaan ligt op respectievelijk € 165,- per m2 vvo en € 195,- per m2 vvo.

Prijzen voor kantoorverhuur (Eur/m2/jaar) Van-Tot
Stationsgebied 165-205
Lage Weide 75-125
Oude Centrum 145-175
Kanaleneiland 100-140
Rijnsweerd 115-155
Papendorp 135-165
Leidsche Rijn/De Wetering 145-165
Maliebaan 155-195

Bron: Cushman & Wakefield, 2017

 

 

Totale kosten voor kantoorruimte

Let op dat de bovenstaande prijzen slechts voor de huur van een kantoorruimte zijn, en niet de totale kosten weergeven die verbonden zijn aan het hebben van een kantoor in Utrecht. Deze kunt u zelf berekenen aan de hand van onze guide.

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.