Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Indien u een kantoor wilt huren in Utrecht, dan is het een goed idee om onderstaand meer te lezen over de markt voor kantoorruimte.

In Utrecht zijn veel ondernemingen gevestigd uit de financiële en dienstensector. De ICT sector is ook sterk aanwezig.

De toplocatie in Utrecht is Papendorp/centrum.

Het aanbod kantoorruimte in Utrecht nam in het vierde kwartaal van 2007 af tot een volume van 231.300 m2 vvo. Hiermee daalde het leegstandspercentage naar een niveau van 9,8%.

Het grootste deel van het aanbod concentreert zich op de deellocaties Lage Weide en Kanaleneiland. Beide locaties kenmerken zich door de aanzienlijke hoeveelheid verouderd vastgoed. Het A-kwaliteit vastgoed op deze locaties is beperkt.

De tophuur in Utrecht bedraagt momenteel € 230,- per m2 vvo per jaar en wordt gerealiseerd op de Maliebaan. Door interesse van zeer specifieke gebruikers stijgt de tophuur op deze locatie de komende periode. De tophuur in de deellocaties Papendorp en Centrum ligt op respectievelijk € 195,- per m2 vvo en € 200,- per m2 vvo.

Prijzen voor kantoorverhuur (Eur/m2/jaar) Tot
Utrecht Centrum/Stationsgebied 195
Lage Weide 165
De Wetering
Kanaleneiland 135
Rijnsweerd 180
Papendorp 200
Leidsche Rijn Centrum 175
Maliebaan 230

Totale kosten voor kantoorruimte

Let op dat de bovenstaande prijzen slechts voor de huur van een kantoorruimte zijn, en niet de totale kosten weergeven die verbonden zijn aan het hebben van een kantoor in Utrecht. Deze kunt u zelf berekenen aan de hand van onze guide.

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.